C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - noticies generals

ANPE MOSTRA EL SEU ABSOLUT REBUIG A LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

25/11/2015

ANPE MOSTRA EL SEU ABSOLUT REBUIG A LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONESDavant el Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones, 25 de Novembre, ANPE mostra el seu absolut rebuig a les actituds i agressions masclistes, que desgraciadament sofreixen milers de dones al nostre país.


És alarmant comprovar com, segons un estudi de recerca dut a terme per la Universitat Internacional de València, el 90% dels adolescents exerceix algun tipus de violència de gènere sobre la seva parella.


Referent a això, el compromís del professorat amb la igualtat efectiva entre homes i dones així com la prevenció de la violència de gènere, és ferm a través de l'educació en valors com a element transversal en totes les àrees.


L'educació per a la prevenció de conflictes i per a la resolució pacífica dels mateixos, així com per a la no violència en tots els àmbits de la vida personal, familiar i social, i especialment en la violència contra la dona i l'assetjament escolar, és fonamental formar als nostres joves i propiciar els canvis necessaris que acabin amb les actituds violentes i que promoguin relacions de respecte i igualtat.


Però l'Educació és cosa de tots, per la qual cosa ANPE trasllada a la societat, la imperiosa necessitat d'eradicar aquesta xacra de la violència contra les dones, treballant de manera conjunta a l'educació dels més joves. La responsabilitat no ha de recaure només en els docents, és imprescindible la conscienciació dels mitjans de comunicació, la implicació de les famílies en una Educació basada en la tolerància i el respecte, així com de l'Administració amb tots els mitjans i recursos necessaris, per a la prevenció, detecció i actuació davant qualsevol forma de violència.


Des d’ANPE, sindicat de docents, ressaltam la importància de l'educació integral i demanem a tota la societat la seva implicació en la lluita contra aquesta vergonya social que constitueix la violència contra les dones, en qualsevol de les seves formes.

« tornar »