C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - noticies generals

MESA TÈCNICA PER APROVAR LES BASES GENERALS SELECCIÓ DE PERSONAL FUNCIONARI INTERÍ DOCENT

04/03/2016

MESA TÈCNICA PER APROVAR LES BASES GENERALS SELECCIÓ DE PERSONAL FUNCIONARI INTERÍ DOCENT

Avui la Conselleria ens ha presentat un document per gestionar les llistes d’interins pels propers tres cursos escolars.

Com a consideracions generals, vos podem dir que des d’ANPE:

1. Hem recordat a l’Administració que la Conselleria es va comprometre a garantir, a partir de l’1 de setembre de 2014 fins al 31 d’agost de 2018, un nomenament com a interí per tot el curs escolar, per ocupar places vacants o substitucions, a un total de 1.350 docents, en un pacte de 2+2 anys. Aquest pacte protegeix amb contracte, sou i puntuació dels possibles canvis normatius que puguin afectar als docents de determinades especialitats. Per això demanam que es respecti el pacte d’estabilitat signat, ja que assegura que 1350 interins puntuïn i cobrin durant 2 anys passi el que passi.

Trobam que el pacte, és equilibrat i ben dissenyat, i dona estabilitat pels alumnes i docents, la qual cosa repercuteix positivament en la qualitat educativa. A més, el pacte garanteix que l’experiència docent sigui clau a l’hora d’establir l’adjudicació d’una plaça, aquest, és el vertader èxit fruit de les negociacions. Això no vol dir, que podem entendre certs ajusts o una actualització del barem que s’adapti a les necessitats actuals. A més, un interí de pacte desplaçat no podrà desplaçar a un interí de vacant que tengui major puntuació que el de pacte, i obliga a l’Administració a haver de garantir un nombre elevat de vacants i a que els interins acabin cobrant l’estiu

2. Respecte al procediment contradictori, el rebutjam ja que pot donar una mala interpretació i es podria entendre com un mecanisme de sanció per al professorat interí, encara que la seva pretensió tengui una finalitat que eviti un expedient disciplinari per part d’inspecció educativa.

3. Com que tenim un pacte d’estabilitat en procés, no entenem que haguem de signar ara unes noves bases per d’aquí 3 anys, amb la qual cosa ens estimam més acavar d’ajustar les bases per aquests dos anys de pacte mentre anam tancant les properes.

4. A altres Comunitats Autònomes, el fet d’haver superat les oposicions merita a la part formativa. En aquest sentit ho podem estudiar. Però no trobam viable ordenar les llistes únicament per la nota d’oposició ja que tal i com està dissenyat el concurs-oposició, es donen les places justes al primer examen i no permet ni promocionar a l’interí ni establir una llista amb gent que aprova sense plaça.

5. Ens negam a la confecció d’una llista única perquè generaria un intrusisme de la concertada a la pública i ens pareix una barbaritat, ja que els processos de selecció del personal han estat diferents. Si ens pareix bé la tria de places en “cremallera”, (mesclant funcions dels diferents cossos) i les opcions diferenciades per illes a l’hora de triar vacants i substitucions.

6. Insistir de la necessitat que a l’estiu estiguin totes les places disponibles dins el tràmit telemàtic, per evitar greuges comparatius.

7. Hem proposat als diferents sindicats i a l'Administració, que si no volen retornar a la priorització que proposaven els filòlegs i traductors, al manco, els docents d’humanitats amb B2 esgotin primer les funcions pròpies a la seva titulació i després triïn les especialitats lingüístiques. A més pensam que durant els 6 anys de marge que dona l’Administració per presentar el C1, que se demani el grau en filologia i/o similar, ja que hi ha temps suficient per aportar la Titulació.

 

Com que la reunió ha estat molt oberta i hi ha molta informació, entrarem en detall quan tenguem la propera mesa sectorial. Des d’ANPE tenim molt clar en defensar als interins que fan feina als centres educatius públics de les Illes Balears, així com mantenir una estabilitat del personal als centres i una bona qualitat del nostre sistema educatiu públic.

 

« tornar »