C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - noticies generals

DAVANT EL 8 DE MARÇ, DIA DE LA DONA, ANPE RESSALTA LA IMPORTÀNCIA DE L´EDUCACIÓ I DE LA TASCA DOCENT PER ACONSEGUIR LA IGUALTAT D´OPORTUNITATS ENTRE HOMES I DONES

08/03/2016

DAVANT EL 8 DE MARÇ, DIA DE LA DONA, ANPE RESSALTA LA IMPORTÀNCIA DE L'EDUCACIÓ I DE LA TASCA DOCENT PER ACONSEGUIR LA IGUALTAT D'OPORTUNITATS ENTRE HOMES I DONESAmb motiu de la celebració, el proper 8 de març, del Dia de la Dona Treballadora (declarat com a tal per l'ONU en 1997 en homenatge a les dones pioneres en la lluita per la igualtat de drets) ANPE vol fer una trucada d'atenció sobre la importància que té l'educació per a la consecució plena de la igualtat de drets i oportunitats entre els homes i les dones.Des d’ANPE estam convençuts que l'educació, el coneixement i la cultura són les claus dels avanços en la igualtat efectiva entre homes i dones i peça clau per extirpar la violència de gènere. La tasca que duen a terme els professors a l'aula és el major impulsor d'aquests aprenentatges. Per això una vegada més volem fer una crida a la societat perquè conegui, valori i recolzi la tasca dels docents.A més la presència femenina en l'ensenyament és una constant a Espanya i Europa. Segons dades facilitades per l'agència d'estadística europea Eurostat, del total d'alumnes universitaris matriculats en graus de l'àmbit de la Formació i l'Educació en 2011, el 79,1% eren dones. Un percentatge molt similar resulta si s'analitza la població universitària a l'àrea de Salut i Benestar, que és del 76% de dones enfront del 24% d'homes. La xifra està més igualada entre els estudiants de graus de Ciències, Matemàtiques o Informàtica, que és del 59,2% d'homes enfront del 40,8% de dones.No podem oblidar a les professionals de l'Educació que van ser pioneres en l'accés als estudis superiors com al món laboral aportant visibilitat a la dona com a membre de ple dret de la societat. Una professió imprescindible, amb gran rellevància i responsabilitat social.

 


Des d’ANPE volem felicitar a totes les mestres i professores que, en el seu moment a dia des de la seva tasca docent, preparen a la noves generacions per aconseguir el ple dret d'igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

« tornar »