C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - noticies generals

RESUM DE LA MESA TÈCNICA DE DIMARTS 22 DE MARÇ

23/03/2016

RESUM DE LA MESA TÈCNICA DE DIMARTS 22 DE MARÇAvui hem assistit a la Mesa Tècnica per tractar la Resolució per la qual s’aprova la convocatòria pública per formar borses d’aspirants a funcionaris interins docents pel curs 2016-2017 per cobrir vacants i substitucions a centres públics d’ensenyament no universitari.

 

 

L’esborrany s’ha tractat en 4 blocs:

 

1. Respecte a l’annex 4 i Titulacions, s’han afegit i llevat qualque Titulació. Vos adjuntam les novetats. Des de la Mesa s’ha demanat una revisió amb temps d’aquest annex.

 

Per exemple a algunes Titulacions amb caràcter més pràctic s’han d’acreditar 2 anys d’experiència laboral en el camp professional de la familia professional corresponent, 1 any d’experiència docent en la família professional amb avaluació positiva del centre o estar en possessió d’un títol de tècnic o tècnic superior de la mateixa família professional.

 

2. S’incorpora per normativa la reserva de places per aspirants amb alguna discapacitat, que encara falta desenvolupar la normativa que reguli aquest aspecte. En aquest cas es deixarien una sèrie de places per aquest colectiu i haurien de presentar el certificat de discapacitat (amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%) i un altre que certifiqui que la discapacitat és compatible amb l’exercici de la tasca docent.

 

3. Respecte als canvis en el barem, des d’ANPE hem expressat que volem un barem que s’adapti a les necessitats actuals però sense sofrir modificacions significatives, ja que volem donar estabilitat als docents interins que actualment fan feina i a la vegada permeti incorporar nous docents que s’han estat formant aquests anys per treballar. Respecte a l’increment de l’apartat de formació no volem increments significatius, i podríem entendre una pujada previsible i escalonada per tal de premiar als docents que se formin aquests anys.

 

4. Respecte a les excepcionalitats que surten respecte a les especialitats lingüístiques hem proposat als diferents sindicats i a l'Administració, que si no volen retornar a la priorització que proposaven els filòlegs i traductors, al manco, els docents d’humanitats amb B2 esgotin primer les funcions pròpies a la seva titulació i després triïn les especialitats lingüístiques. A més pensam que durant els 6 anys de marge que dóna l’Administració per presentar el C1, que se demani el grau en filologia i/o similar, ja que hi ha temps suficient per aportar la Titulació.

 

 

Finalment hem demanat que ens expliquen si seria viable la tria en “cremallera” (mesclant funcions dels diferents cossos) i les opcions diferenciades per illes a l’hora de triar vacants i substitucions, ja que altres experiments podrien provocar l’intrusisme de la concertada a la pública i ens pareix una barbaritat, ja que els processos de selecció del personal han estat diferents.

 

Hi ha concrecions respecte del tràmit, però vos les explicarem quan surti la normativa definitiva publicada. A més, podeu demanar cita al nostre sindicat perquè vos ajudem a fer el tràmit i fer-vos una sèrie de recomanacions a l’hora de triar les opcions i funcions. Pel moment vos deixam el barem provisional que encara no és definitiu.

 

 

 

 

« tornar »