C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - noticies generals

ANPE EXIGEIX RECONEIXEMENT SOCIAL A LA TASCA DOCENT, UN PACTE D´ESTAT QUE DOTI D´ESTABILITAT AL SISTEMA I UN ESTATUT QUE REGULI LA PROFESSIÓ DOCENT

05/10/2016

ANPE EXIGEIX RECONEIXEMENT SOCIAL A LA TASCA DOCENT, UN PACTE D'ESTAT QUE DOTI D'ESTABILITAT AL SISTEMA I UN ESTATUT QUE REGULI LA PROFESSIÓ DOCENTLa UNESCO celebra el Dia Mundial dels Docents, aquest 5 d'octubre, com a reconeixement a la contribució imprescindible que aporta la docència al desenvolupament de cada individu i al progrés social, mentre que les noves estadístiques mostren que es necessitessin al món uns 69 milions de nous docents per impartir educació universal Primària i Secundària de qualitat d'aquí a 2030, termini convingut per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, aprovats a la fi de l'any passat per l'Assemblea General de les Nacions Unides.


Volem posar de manifest que a Espanya, en els propers anys, es necessitaran 200.000 nous docents a causa que el 35% del professorat a Espanya és major de 50 anys. Per això urgeix reflexionar sobre la selecció del nou professorat que juntament amb els actuals docents han de comptar amb l'elaboració d'un marc imprescindible com és l'Estatut Docent, norma sistemàticament incomplida en totes les legislatures. Un Estatut que reguli el disseny de la professió docent des del seu ingrés fins a jubilació passant pel desenvolupament d'una veritable carrera professional.Davant la situació d'inestabilitat i incertesa política i de crisi institucional que vivim en l'últim any, és necessari, ara més que mai, un Pacte Educatiu que preservi a l'Educació de la confrontació ideològica permanent davant qualsevol canvi, modificació o reforma que s'hagi d'escometre en el nostre sistema educatiu. En l'elaboració d'aquest Pacte recordem el paper fonamental del professorat perquè és la clau per portar endavant qualsevol reforma. Cap reforma educativa pot arrelar si en ella no s'implica al professorat.En aquest dia del Docent, ANPE exigeix als principals partits que siguin capaços de consensuar un pacte de mínims per dotar d'estabilitat al sistema educatiu comptant amb la implicació del professorat en els canvis i reformes que necessita el nostre sistema. No podrà fer-se cap reforma d'esquena al professorat.Des d’ANPE agraïm i reconeixem l'esforç i dedicació a la labor docent que realitzen punts professionals de l'educació en el dia a dia a les seves aules.

» Documents relacionats

« tornar »