C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - noticies generals

DES D’ANPE CONSIDERAM QUE EL REFERENT DEL NOU PACTE EDUCATIU HA D’ÉSSER EL PROFESSORAT

28/11/2016

DES D’ANPE CONSIDERAM QUE EL REFERENT DEL NOU PACTE EDUCATIU HA D’ÉSSER EL PROFESSORAT

 

Avui hem declarat que és important fer un pacte bàsic d'Estat des del consens i el diàleg posant al professorat com l’accent de la política educativa. Amb un acord bàsic que permeti l'estabilitat normativa des de les millores reals i efectives, i que preservi al sistema educatiu de les retallades pressupostàries.


Abordar la situació del professorat i el seu desenvolupament professional, elaborant un Estatut Docent, que reguli la Funció docent des de l'accés fins a la jubilació, passant per l'establiment d'una carrera professional.


Elaborar una llei de finançament de l'ensenyament. Per a això és imprescindible augmentar el percentatge de PIB destinat a l'educació fins a aconseguir almenys el 6% en aquesta legislatura.


Prioritzar l'ensenyament públic com a garant del principi d'igualtat d'oportunitats i de cohesió social.


Impulsar la vertebració i cohesió del sistema educatiu. Un sistema transferit necessita la tasca de coordinació i lideratge que té encomanada el Ministeri d'educació.


Aconseguir un acord bàsic sobre el model i estructura del sistema educatiu i potenciar la Formació Professional com a gran aposta de cara a la millora de la formació i de la inserció professional dels nostres joves.Davant aquesta nova etapa, ANPE proclama que l'educació és el veritable indicador de la marxa d'una societat, és la millor política social i la inversió més segura per sortir de la crisi de valors i econòmica, que estan ocasionant tan enormes canvis socials.« tornar »