C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - noticies generals

ANPE EXIGEIX LA RECUPERACIÓ SALARIAL DELS EMPLEATS PÚBLICS

02/12/2016

ANPE EXIGEIX ALS GRUPS PARLAMENTARIS QUE EN LA PROPERA LLEI DE PRESSUPOSTOS GENERALS DE L'ESTAT PROPOSIN INCLOURE MESURES PER A LA RECUPERACIÓ SALARIAL DELS EMPLEATS PÚBLICS


Des de l'any 2010, quan es va sofrir la major retallada salarial dels últims anys, els empleats públics hem vist retallades les nostres nòmines perdent poder adquisitiu any rere any. Agreujant-se aquesta rebaixa en el professorat al que se li ha demanat un esforç major que a la resta d'empleats públics, doncs se li va obligar a augmentar el seu horari de treball, a atendre a més alumnes i a suplir amb major esforç i dedicació els minvaments soferts en les plantilles dels centres educatius.


Volem destacar des d’ANPE que els docents han sofert una reducció del 25% en el seu poder adquisitiu en els últims anys, com a conseqüència de la rebaixa del sou entre un 5-10% en el 2010, de les successives congelacions salarials sofertes fins a l'any passat i de la pèrdua de la paga del 2012 que no totes les CCAA han recuperat. A més, cal sumar l'augment de l'horari lectiu i el de la ràtio màxima d'alumnes per aula que ha suposat un augment real de l'horari de dedicació del docent doncs ha hagut d'atendre a més alumnes.

 

Així, davant els anuncis de creixement de la nostra economia demanem des d’ANPE que s'iniciï la recuperació gradual ja que és hora de començar a reposar el salari perdut en els últims anys.


Per això, des d’ANPE fem una crida a tots els grups parlamentaris i al Govern de la nació perquè, en les seves propostes i/o esmenes a la futura Llei de Pressupostos Generals, incloguin mesures de recuperació salarial. Som conscients que en aquesta nova etapa parlamentària es fa necessari el pacte i l'acord entre els diferents grups parlamentaris i que serà responsabilitat de tots ells les lleis que s'aprovin al Congrés i és, en aquesta responsabilitat conjunta, en la qual els demanem que estiguin a l'altura i no oblidin al professorat.


En ANPE esperam que les promeses dels partits polítics de revertir les retallades en Educació i de recuperar les condicions laborals perdudes del professorat, no solament les salarials, sinó també totes aquelles incloses en el RD-Llei 14/2012 i en el RD-Llei 20/2012 com l'augment de l'horari lectiu i ràtios d'alumnes, els descomptes per incapacitat temporal, etc, siguin una realitat, doncs va a ser responsabilitat de tots ells, no només del partit al Govern, ja que aquest no té majoria suficient, ni per aprovar una Llei, com la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat, ni per impedir que uns altres ho facin i posteriorment executar-la i reglamentar-la.

« tornar »