C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - noticies generals

MESA SECTORIAL DE DIVENDRES 13 DE GENER

13/01/2017

MESA SECTORIAL DE DIVENDRES 13 DE GENER

 

Avui hem assistit a una Mesa Sectorial on hem tractat els següents punts:

 

1. Respecte a la plantilla orgànica:

Per començar, hem exigit que es complesqui l’Acord Marc, així com la reducció de 19 a 18 hores setmanals al Cos de Secundària i FP i la reducció de les 3 hores lectives per majors de 55 anys respecte al curs vinent.

 

2. Respecte a les oposicions del 2017.

La Conselleria d’Educació i Universitat ens ha informat que dimarts 17 de gener tenen la Conferència de Presidents Autonòmics, i les CCAA i el Govern nacional han arribat a un principi d'acord, que s'haurà de ratificar en la Conferència de Presidents, per eliminar la taxa de reposició de les OEP de sanitat, educació i serveis socials.

El Conseller ha anunciat la intenció de treure més places per les properes convocatòries de 2017 i 2019.

Des d’ANPE feia anys que reivindicavem l'eliminació de la taxa de reposició, doncs en el nostre sector el percentatge d'interins és molt elevat, consolidant i donant estabilitat a les plantilles dels nostres centres educatius. Encara així estam a l’espera de com se desenvolupa totes aquestes possibilitats, i voldríem convocatòries sostenibles en els propers anys (per donar possibilitats d’ofertes públiques escalonades) així com fer-les compatibles amb el pacte d’estabilitat i l’Acord Marc signat.


Així i tot, caldrà esperar a veure què passa dia 17 i en quins termes s'acorda aquesta eliminació de la taxa de reposició

 

« tornar »