C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - noticies generals

ANPE DEMANA RESPECTE AL PROFESSORAT I UN ÚS RESPONSABLE DEL WHATSAPP I LES XARXES SOCIALS

12/05/2017

ANPE DEMANA RESPECTE AL PROFESSORAT I UN ÚS RESPONSABLE DEL WHATSAPP I LES XARXES SOCIALSDavant la condemna a una mare a Vigo per calumniar a la professora del seu fill en un grup de whatsapp de pares, ANPE sol·licita col·laboració a les famílies per denunciar aquestes pràctiques, tant en aquests grups com a les xarxes socials, a més demana un ús responsable de les mateixes.


Recentment, l'ús irresponsable d'un grup de Whatsapp de pares ha comportat que una mare de Vigo sigui jutjada com a autora d'un delicte d'injúries i calúmnies, i condemnada al pagament d'una multa i d'una indemnització a una professora per aquests fets.


La sentència del Jutjat penal número 3 de Vigo, ha considerat que la mare va enviar un missatge en el grup de Whatsapp de pares i mares “amb ànim d'atemptar contra la pròpia estimació de la professora atribuint-li una forma d'actuar amb l'alumne -el seu fill- que és intencionada, desproporcionada, innecessària i injustificada”.


Lamentablement, des d’ANPE ja s'advertia de l'increment de casos d'aquest tipus, atesos a través del Defensor del Professor, servei engegat en 2005 davant l'alarmant augment de casos de violència escolar, el qual ofereix defensa jurídica i atenció psicològica gratuïta als docents.


El Defensor del Professor d’ANPE, en el seu informe anual presentat el novembre passat, exposava que en 2016 es van detectar nombroses denúncies de professors per problemes amb l'ús irresponsable del whatsapp i de les xarxes socials per part de les famílies contra els docents.


Els grups de Whatsapp o la utilització de les xarxes socials, es converteixen en alguns casos en la via més ràpida per insultar o calumniar al docent. Totes aquestes situacions, crispen i dificulten la relació als centres escolars. A més, ANPE adverteix que la difusió i publicitat d'injúries a través d'aquests mitjans és considerada un agreujant en les penes que puguin dictar-se.


És per això, que ANPE defensarà als docents, com a la Direcció del centre educatiu, contra aquestes pràctiques davant l'autoritat competent i sol·licita cooperació a les famílies per denunciar les situacions de difamació contra el professorat que es puguin produir en aquests mitjans.Des d’ANPE apostam per abordar la prevenció des d'edats primerenques, per la millora de la convivència escolar i per l'eradicació de qualsevol conflicte als centres educatius. Ha de ser un compromís i una tasca permanent de tots per aconseguir que el procés educatiu es realitzi amb absoluta normalitat. L'Escola ha de ser un lloc de convivència i d'aprenentatge que formi ciutadans lliures i responsables per, des d'una educació en valors, contribuir a la trasformación i millora de la nostra societat.

« tornar »