C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - noticies generals

ANPE I LA RESTA DE SINDICATS ACORDEN A LA MESA SECTORIAL LES OFERTES D´OCUPACIÓ PÚBLICA

28/06/2017

ANPE i la resta de sindicats de la Mesa Sectorial acorden amb el Ministeri d'Educació convocar àmplies ofertes d'ocupació pública docent en els propers anys en tot l'estat per estabilitzar les plantilles docents i reduir l'alta taxa d'interinitat al 8%.


En la Mesa Sectorial d'Educació celebrada en el dia d'avui, el Ministeri d'Educació ha acordat amb tots els sindicats la convocatòria d'àmplies ofertes d'ocupació pública en els propers 5 anys amb 3 convocatòries per cos docent per complir amb el recollit en la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat publicada avui i en la qual es recull l'objectiu de reduir a un 8% la taxa d'interins docents existents en els propers anys i que se situa actualment en tot l'Estat per sobre del 20%. A aquest nombre de places se li sumarien anualment el 100% de la taxa de reposició.


D'altra banda, el Ministeri ha plantejat que l'actual sistema d'accés a la funció pública docent, regulat en el RD 276/2007, compleix amb els requisits establerts en l'Acord de la Mesa General per reduir la taxa d'interins, argumentant al seu torn que, mancaria de sentit canviar el sistema actual, ja que en un mig termini, al fil del futur pacte educatiu sobre el qual s'està treballant, s'establiria un nou sistema d'ingrés i accés als cossos docents amb caràcter permanent i estable. No obstant això, des del Ministeri s'han mostrat receptius a alguna possible modificació del sistema actual vigent, inclosos els temaris d'oposicions, encara que abans d'afrontar qualsevol canvi consultessin prèviament a les CCAA.


Des d'ANPE hem traslladat al Ministeri la necessitat de dotar de seguretat jurídica als processos que es convoquin i fixar unes regles del joc que siguin conegudes amb suficient antelació per tots els interins i aspirants. Per això, hem demanat que no es canviïn els temaris i que, si es té pensat modificar el sistema d'accés regulat en el RD 276/2007, actualment en vigor, es deu fer amb l'antelació suficient per no generar incertesa. En aquest sentit per ANPE, qualsevol modificació en l'actual sistema d'accés d'aquestes convocatòries passaria per l'augment en la valoració de l'experiència docent en la fase de concurs fins al màxim legalment possible. D'altra banda, ANPE ha proposat al Ministeri i així ha estat acceptat pel mateix i per la resta d'organitzacions sindicals, la creació d'una comissió de seguiment que permeti anualment conèixer el grau de compliment de l'objectiu de reduir la taxa d'interins i dotar d'estabilitat a les plantilles docents.

« tornar »