C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - noticies generals

COMUNICAT INSTITUCIONAL D’ANPE SOBRE EL DESAFIAMENT SECESSIONISTA DEL GOVERN DE CATALUNYA

06/09/2017

COMUNICAT INSTITUCIONAL D’ANPE SOBRE EL DESAFIAMENT SECESSIONISTA DEL GOVERN DE CATALUNYA


El secretariat permanent estatal d’ANPE ha acordat la redacció d'aquest document que a continuació reproduïm:


Davant el desafiament de la ruptura unilateral de la sobirania d'Espanya impulsada d'una banda per part del Parlament Català i del Govern de la Generalitat, ANPE com a sindicat independent de Professors, amb la condició de més representatiu de l'ensenyament públic en tot l'Estat, manifesta:

La provocació sobiranista del Govern de la Generalitat i una part del Parlament català de convocar un referèndum a Catalunya i declarar l'inici del procés constituent d'un estat català en forma de república ha arribat al punt final de l'intent de ruptura amb Espanya des de la més absoluta il·legalitat i vulnerant la Constitució Espanyola, i amb això el nostre marc comú de convivència. No podem admetre que una Comunitat Autònoma que forma part indissoluble de l'Estat Espanyol com Catalunya pretengui amb el menyspreu més absolut a la llei desgranar-se unilateralment de l'Estat saltant-se el marc jurídic vigent i trencant el principi de sobirania nacional que resideix en tots els espanyols.


ANPE, inclou entre les seves sigles la paraula “nacional”, causada per la nostra vocació d'implantació en el conjunt de la nació espanyola i volem seguir sent-ho, respectant la diversitat i pluralitat de cada territori, però sempre apostant per la integració i la unitat d'Espanya. Des de l'àmbit educatiu, ANPE defensa un marc comú bàsic en Educació amb validesa en tot l'Estat, compatible amb el desenvolupament competencial autonòmic, per garantir el principi d'igualtat d'oportunitats de tots els espanyols i la vertebració i cohesió social en tot el territori espanyol. La nostra representació del professorat inclou, així mateix, la defensa dels cossos docents de caràcter estatal i el seu dret a l'accés i mobilitat en tot el territori nacional.


Estem en un moment crucial des de l'inici de la Transició Democràtica i després del nostre període constitucional democràtic sorgit amb la Constitució de 1978 aquesta resolució unilateral de la ruptura d'Espanya des del Govern català i una part del seu Parlament no pot tolerar-se pel seu caràcter il·legítim i il·legal, per la qual cosa suposa de menyspreu a la nostra Carta Magna, que encarna la voluntat democràtica i els principis que conformen el funcionament del nostre estat de dret. Aquesta és una qüestió d'Estat que afecta a tots per igual. Des d’ANPE recolzarem les mesures que adopti el Govern i les institucions de l'Estat en defensa de l'ordre constitucional vigent i de la igualtat dels drets, deures i llibertats de tots els ciutadans en el conjunt d'Espanya.

« tornar »