C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - noticies generals

ANPE REBUTJA UN ALTRA CONGELACIÓ SALARIAL PEL 2018

18/10/2017

ANPE REBUTJA UN ALTRA CONGELACIÓ SALARIAL PEL 2018

 

El pressupost del Govern enviat a la Comissió Europea dilluns passat no recull la pujada salarial dels funcionaris proposada el mes passat pel Ministeri d'Hisenda, que aconseguiria el 7,75% en 2020, en funció de l'evolució del PIB. Aquesta mesura de congelar novament el salari dels funcionaris és una de les conseqüències de la falta de pressupostos pel proper any. En concret, l'Executiu explica que al no haver-hi comptes públics renovats pel següent curs el salari dels empleats públics no es mourà a pesar que el Ministeri d'Hisenda estava negociant amb els sindicats un alça de l'1,5% per 2018. Així mateix, l'informe també detalla una pujada de les pensions del 0,25%, la mínima establerta per la llei.


Des d’ANPE considerem que la falta d'aprovació dels pressupostos pel 2018, en cap cas hauria de ser excusa per no engegar, almenys, la pujada salarial prevista. Bé és cert que aquesta pujada segueix sent insuficient, de cara a aconseguir la recuperació salarial perduda pels funcionaris els últims anys. Cal destacar la reducció del 25 % en el seu poder adquisitiu com a conseqüència de la rebaixa del sou entre un 5% i 10% en 2010, i de les successives congelacions salarials sofertes des de llavors.


Resulta una incongruència que davant els anuncis de creixement de la nostra economia els empleats públics en general i els docents en particular que tants sacrificis van suportar en el període de crisi econòmica no vegin ara compensat i millorat el seu esforç, per la qual cosa exigim des d’ANPE que, de manera immediata, s'iniciï la recuperació gradual doncs ja és hora de començar a reposar el salari perdut en els últims anys.


La conjuntura política que està sofrint Espanya no pot bloquejar els pressupostos de l'Estat i impedir la recuperació econòmica i obstaculitzar les millores necessàries per als empleats públics.


Davant aquesta greu situació excepcional, el Govern i l'oposició haurien d'aparcar les seves diferències i fer l'esforç d'acordar uns pressupostos que permetin avançar en la senda de la recuperació econòmica i social que redundaria en benefici de tota la societat.


Des d’ANPE exigim al Govern un compromís ferm amb els empleats públics i concretament amb el professorat de l'ensenyament públic per engegar un pla plurianual que realment ens permeti recuperar el poder adquisitiu perdut des de l'any 2010.

« tornar »