C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - noticies generals

RESUM CONSELL ESCOLAR DE LES ILLES BALEARS

22/11/2017

RESUM CONSELL ESCOLAR DE LES ILLES BALEARS

 

A la reunió d’avui del CEIB, s’han tractat diferents temes. Respecte als pressupost de la nostra Comunitat Autònoma augmenta un 3’1%, això suposa 5008 milions d’euros. Pel que fa a Educació suposa 4800 milions i percentualment és un augment del 6’4% i en termes cuantitatius 52 milions més respecte al curs actual.

 

On s’invertiràn aquests 52 milions?

 

El Conseller ha explicat que aniràn destinats a:

 

-       La partida de professorat augmentarà en 350 professors més. Això és una mesura recollida a l’aplicació de l’acord Marc (on també es demanava baixada ràtios, baixada d’hores lectives, nouvinguts, etc).

 

-       A més, es pagaran complements de Tutoria i Cap de Departament amb efectes retroactius a partir del día 1 setembre 2017.

 

-       També es pagarà l’estiu als funcionaris interins que hagin treballat 165 dies i finalitzin a 30 de juny  però encara s’ha de negociar de quina manera será efectiu a les pròximes meses sectorials.

 

-       Respecte a les oposicions, enguay hi haurà més tribunals ja que es preveu que hi hagi entre 125 i 150 tribunals.

 

-       Respecte al suport administratiu als CEIPS, aniran incorporant auxiliars administratius de manera progresiva. Començarà amb una partida de 300.000€.

 

-       Sobre l’acord amb els ATE (Auxiliar Tècnic Educatiu), en aquest sentit augmenten tant el nombre d’hores (7h/dia) com el temps de contracte (10 mesos).

 

-       Pel que fa a les TIC, s’està negociant amb el Ministeri de Foment que arribi als centres educatius xarxa wifi de 300MGb i duplicar així el pressupost, que passa a 1600000€.

 

-       Actualment hi ha 8 Educadors Socials contractats als IES (6 a Mallorca, 2 a Eivissa i 2 a Menorca). S’augmentarà en 2 Educadors Socials més el curs vinent.

 

-       S’ha pressupostat un milió d’euros per a la posada en marxa del Servei de Prevenció de Riscos propi de la Conselleria d’Educació.

 

-       Pel que fa a la xarxa d’infraestructures que actualment són deficitàries, s’incrementarà el presupost de l’IBISEC i també el nombre de treballadors (8 més).

 

 

A pesar que s’han fet avanços en certs aspectes, per ANPE Illes Balears no és suficient ja que les mancances provenen de problemes estructurals i també de les deficiències del sistema de finançament. Des d’ANPE demanam que se prioritzi la inversió en Educació Pública i es treballi per donar suport al professorat i a tots els centres públics de les Illes Balears.

« tornar »