C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - d´acció sindical

MESA SECTORIAL DE DIVENDRES 20 NOVEMBRE

20/11/2015

MESA SECTORIAL DE DIVENDRES 20 NOVEMBRE

 

Avui, divendres 20 de Novembre, a les 12:30 h, hem assistit a una Mesa Sectorial on hem tractat els següents assumptes:

  1. Aprovació de l’acta anterior.
  2. Proposta de negociació per a la recuperació de la paga extra i dels sexennis.
  3. Torn obert de paraules.

 

 

1. S’ha aprovat l’acta anterior.

 

2. A la Mesa General d’Empleats Públics de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 28 d’octubre vàrem reclamar que se respectàs l’acord signat a   la mesa sectorial d’educació, per tal d’establir el calendari de retorn de la paga extra pendent de percebre corresponent a l’exercici de 2012.

De moment, a la Mesa General d’Empleats Públics es va acordar que el 2015 es feia efectiu el pagament de 45 dies de la paga extraordinària i l’addicional, o l’equivalent, del mes de desembre de 2012. I que a partir de 2016 es farà efectiu el pagament de 91 dies pendents d’aquestes pagues i que el cobrament per formació permanent i del complement específic anual (sexennis) seria el 2017.

Així doncs, en aquest punt, des d’ANPE hem demanat que estam disposats a endarrerir un poc el cobrament de la paga extra i avançar la data de descongelació dels sexennis, així com l’equiparació de tots els sexennis dels interins amb els dels funcionaris de carrera. En aquest sentit trobam interessant, dins les possibilitats de negociació combinar la recuperació d’una part econòmica universal per a tots els docents (part de la paga extra pendent de 2012) així com avançar la descongelació dels sexennis, per compensar als més afectats per aquesta congelació.


En la segona intervenció hem recordat al Sr. Conseller que hi ha sentències judicials en les quals es reconeix als interins l'equiparació amb els funcionaris quant als sexennis

 

3. Hem demanat que en presentin una proposta real i calendaritzada d’aquests abonaments, així com una convocatòria d’una mesa sectorial el més aviat possible.

L’Administració ens ha informat que al mes desembre cobrarem un 25% de la paga extra retallada al 2012, ens han proposat una mesa sectorial per dijous dia 26 de Novembre i ens han comunicat la intenció de fer un equip de treball juntament amb els sindicats per abordar les ràtios d’educació infantil i primària a l’escola pública.

« tornar »