C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - d´acció sindical

RESUM DE LA MESA SECTORIAL DE 4 DE DESEMBRE

04/12/2015

RESUM DE LA MESA SECTORIAL DE 4 DE DESEMBRE

 

Avui divendres 4 de desembre, hem assistit a la Mesa Sectorial d’Educació per tractar els currículums. Tot i que la LOMQE és una Llei feta d’esquenes al professorat i que no té el consens de la comunitat educativa entenem que és una Llei Orgànica estatal d’obligat compliment.

En aquest sentit ens hem presentat a la Mesa amb la proposta de minimitzar els efectes de la LOMQE, i deixar oberts els currículums per poder presentar més esmenes al Consell Escolar de les Illes Balears, dit això el director general s’ha compromès a assumir les recomanacions que faci el CEIB pel que fa a la proposta de nous currículums.

Ens han respost per escrit a les al·legacions fetes pels sindicats i ens han informat que s’han presentat 341 al·legacions.

S’ha proposat baixar l’horari dels alumnes, passant de 32 a 30 hores a ESO i de 34 a 32 hores a Batxillerat. Entre d’altres qüestions hem demanat quina intenció tenen respecte a plantejar un projecte plurilingüe per la nostra Comunitat Autònoma, ja que des d’ANPE volem que se faci un projecte amb els professionals en les llegües estrangeres, els professors de llengua catalana i els professors de llengua castellana. També hem recordat a l’Administració que es tenguin en compte les propostes fetes per les associacions dels col·lectius més afectats (que ja vàrem fer arribar a la Conselleria fa un mes).

També hem plantejat el fet de fer desdoblaments per tal de minimitzar els efectes de la LOMQE a les matèries més afectades. Ens han avançat que es reforçarà l’anglès amb desdoblaments,

Aquest procés seguirà al CEIB, per poder treballar i desenvolupar els currículums.

 

Segons informacions de la Conselleria:

-      Les places adjudicades provisionalment del CGT sortiran el 18 de febrer.

-      S’abonarà el 26% de la paga extra retallada del 2012 el dia 15 de desembre. La nòmina normal amb la paga extra d’enguany la cobrarem el dia 23 de desembre.

-      La llista dels professors Tècnics d’FP pendents de matricular-se del Màster universitari s’actualitzarà a la primera o segona adjudicació de gener (la UIB oferirà el màster en no més de dues setmanes).

« tornar »