C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - d´acció sindical

MESA SECTORIAL DE DIMARTS 31 DE MAIG

31/05/2016

MESA SECTORIAL DE DIMARTS 31 DE MAIG

 

Avui hem assistit a una Mesa Sectorial on hem tractat el criteri d’assignació de grups i de quota pel proper curs escolar:

 

1. Respecte de les plantilles orgàniques, ja es varen modificar aquests criteris al mes de desembre per crear 250 noves places per la plantilla fixa dels centres educatius de les Illes Balears, el que va suposar una major estabilitat pels centres i que els funcionaris en expectativa poguessin tenir una plaça definitiva.

2. Per començar la reunió hem agraït que les quotes es duguin a Mesa, però pràcticament no s'ha donat temps per poder fer un estudi ni fer una veritable negociació. Encara així, aquesta reunió serveix per supervisar el compliment de les ràtios signades a l’Acord Marc, així com la reducció de 20 a 19 hores setmanals al Cos de Secundària i FP.

En aquest cas hem demanat a l’Administració com es pensa fer aquesta reducció horària així com l’assignació de professorat per complir amb les ràtios previstes per enguany. La contestació ha estat que a Secundària i FP, la reducció de 32 a 30 hores setmanals pels alumnes d’ESO i de 34 a 32 pels de batxillerat, quedarà compensada i inclús es guanyarà professorat.

Pel cos de Mestres, enviaran el professorat de l’especialitat específica per tal de baixar la ràtio general concreta aconseguir arribar a 20 alumnes a educaciño infantil, també ens han confirmat que es guanyarà professorat, però no sabem quant.

Al torn de preguntes, hem demanat:

- Respecte a la possibilitat de baixar de 25 a 24 hores lectives al Cos de Mestres, però encara no s'han pantetjat aquesta opció.

- També per la reducció de les 3 hores lectives per majors de 55 anys, però només poden donar 1 hora de reducció lectiva i 2 complementàries. Per al proper curs escolar aquesta reducció fes pensa fer reduint 2 períodes lectius i 1 hora complementària al cos de mestres i una reducció d'1 període lectiu i 2 de complementàries pel cos de secundària i la resta de cossos.

- I respecte a les especialitats més afectades per la LOMCE, hem demanat quines mesures té l'Administració per minvar els seus efectes i ens han contestat que amb la disposició horària dels centres i la reducció d'1 h lectiva el curs proper, es minvarà aquest efecte.» Documents relacionats

« tornar »