C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - d´acció sindical

DES D´ANPE EXIGIM EL COMPLIMENT DE L’ACORD MARC AIXÍ COM EXPRESSAR EL NOSTRE PROFUND MALESTAR PEL QUE CONSIDERAM UNA RETALLADA DELS MESTRES DE SUPORT

06/06/2016

DES D'ANPE EXIGIM EL COMPLIMENT DE L’ACORD MARC AIXÍ COM EXPRESSAR EL NOSTRE PROFUND MALESTAR PEL QUE CONSIDERAM UNA RETALLADA DELS MESTRES DE SUPORT

 

Aquests dies la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres ha fet públic els criteris per  la confecció de la quota de professorat als centres públics de les illes i al mateix temps la quota pel curs 2016/17. Ens ha sorprès que la Conselleria d’educació que en el seu programa electoral apostava per l’atenció a la diversitat i pel suport als alumnes amb més dificultats i als departaments d’Orientació, haguí reduït el nombre de PT, AL i AD, a molts de centres, on s’han arribat a reduir a la meitat.

Tot això ha provocat un profund malestar als centres públics de les nostres illes, ja que aquestes mesures no contribueixen a millorar la qualitat de l’educació. A més, consideram que els equips de suport als centres d’infantil i primària, com als instituts, són imprescindibles per donar una oportunitat als alumnes amb més dificultats, perquè no es vegin desemparats i sense recursos a l’hora de continuar els seus estudis.

Per tot això volem denunciar públicament que aquest no és l’Acord que ANPE ha signat, i que no admetrem la pèrdua de cap plaça ni de cap docent. Advertim a la Conselleria d’Educació que ha de complir l’Acord Marc signat sempre amb increments, i no fent un “cambio de cromos” perquè els hi surtin els comptes.

A més, sol·licitat la convocatòria d’una Mesa Sectorial urgent per demanar explicacions de la situació dels equips de suport als centres, i per determinar com restablir i prioritzar les descongelacions salarials perdudes amb els 257 milions d’euros del FLA (Fons de Liquiditat Autonòmic) que el Govern de la Sra. Armengol va dir que va aconseguir.

» Documents relacionats

« tornar »