C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - d´acció sindical

ANPE ILLES BALEARS A FAVOR DEL PACTE EDUCATIU

05/04/2017

ANPE ILLES BALEARS A FAVOR DEL PACTE EDUCATIU

 

A la reunió del CEIB d’ahir, des d’ANPE Illes Balears ens vàrem posicionar favorables a la proposta d’un pacte educatiu, com a predisposició inicial però amb la condició que ens mantindrem vigilants en tot el desenvolupament que pugui afectar negativament a les condicions sociolaborals dels docents.

 

 

Si els temes professionals i laborals es legislen d'esquena al professorat i no s'aborda una negociació dins el marc de la mesa sectorial i en els fòrums legítimament establerts en tots els àmbits, ens reservam la possibilitat de prendre les mesures que considerem necessàries.

 

 

Per ANPE, el Pacte o l'Acord perquè sigui possible, ha de ser polític, social i territorial. Som conscients que el consens sobre aquestes qüestions és complex, però és necessari aconseguir-ho si veritablement volem treure a l'educació de la confrontació ideològica permanent i dotar d'estabilitat al sistema educatiu.

 

Consideram que és important fer un pacte bàsic d'Estat des del consens i el diàleg posant al professorat com l’accent de la política educativa. Amb un acord bàsic que permeti l'estabilitat normativa des de les millores reals i efectives, i que preservi al sistema educatiu de les retallades pressupostàries.


Abordar la situació del professorat i el seu desenvolupament professional, elaborant un Estatut Docent, que reguli la Funció docent des de l'accés fins a la jubilació, passant per l'establiment d'una carrera professional.


Elaborar una llei de finançament de l'ensenyament. Per a això és imprescindible augmentar el percentatge de PIB destinat a l'educació fins a aconseguir almenys el 6% en aquesta legislatura.


Prioritzar l'ensenyament públic com a garant del principi d'igualtat d'oportunitats i de cohesió social.


Impulsar la vertebració i cohesió del sistema educatiu. Un sistema transferit necessita la tasca de coordinació i lideratge que té encomanada el Ministeri d'educació.


Aconseguir un acord bàsic sobre el model i estructura del sistema educatiu i potenciar la Formació Professional com a gran aposta de cara a la millora de la formació i de la inserció professional dels nostres joves.
» Documents relacionats

« tornar »