C. TER, Nº 27, PIS 3er Esquerra - 07010 - Palma
Telf.: 971 461290 · Fax: 971 753046

Inici - definitius/ves

ANPE S´HA REUNIT AVUI AMB EL DIRECTOR GENERAL DE MUFACE

04/10/2017

ANPE S'HA REUNIT AVUI AMB EL DIRECTOR GENERAL DE MUFACE

 


En l'entrevista mantinguda hem traslladat les nostres demandes i reivindicacions relatives al servei i prestacions de MUFACE. El nou Director General, Antonio Sánchez s'ha compromès a impulsar i revitalitzar la MUFACE apostant per la seva pervivència.


Hem abordat totes les qüestions que preocupen al professorat que, no oblidem, som 2/3 dels mutualistes. Fonamentalment ens hem centrat en la cartera de serveis sanitaris que s'ofereixen als mutualistes, la nostra preocupació per l'atenció sanitària a la zona rural, la necessària recuperació i augment de les quanties de les prestacions socials i, per sobre de tot, la necessitat que s'afermi, potenciï i modernitzi MUFACE per assegurar, no només que no es qüestioni la seva continuïtat, sinó que millori notablement en els serveis que ofereix als mutualistes.


Sobre totes aquestes qüestions, el Director General ens ha comunicat que era coneixedor de les nostres reivindicacions i que han engegat un Pla Estratègic d'impuls de MUFACE amb diverses mesures que van a anar implementant en aquesta legislatura i entre les quals podríem destacar:


-L'augment en gairebé un 6% de la quantia destinada per a l'any que ve als concerts sanitaris, la qual cosa millorarà les prestacions rebudes, i que es durà a terme al marge que hi hagi o no Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any que ve. La intenció és seguir augmentant les partides per MUFACE i intentar que se sumeixen més companyies.


-Renovació tecnològica i reducció progressiva de la burocràcia actual.


-Sobre el medi rural: estan parlant amb totes les CCAA per realitzar nous convenis de col·laboració que volen anar tancant abans de gener de 2018. En Aquests convenis es recollirà que els mutualistes no hauran de realitzar pagament algun per l'ús dels serveis sanitaris públics de les CCAA, seran aquestes les que reclamin aquestes quanties a les companyies, actuant MUFACE com a mediador i avalista d'aquests pagaments. El Director General s'ha compromès amb nosaltres a anar-nos informant dels Acords que es vagin tancant amb les CCAA als moments en els quals es vagin signant.


-En aquests convenis es va a incloure també la figura del desplaçat perquè aquesta cobertura sanitària s'estengui també quan ens trobem fos de la Comunitat Autònoma de residència.

Finalment, el Director General s'ha ofert per resoldre directament qualsevol problema, dubte o consulta que ens pugui sorgir i qualsevol aportació o valoració que li vulguem fer des d’ANPE.

« tornar »